Into pinkeänä tangolla

Kirjoitin viime kesänä tangolle paluusta. Asetin tavoitteeksi saavuttaa vuosien takaisen taitotasoni ja päästä sen yli. Silloin tuntui, että junnaan vain paikoillani, enkä meinannut millään saavuttaa edes entistä tasoani. Mikä oli todella raivostuttavaa, mutta en luovuttanut, vaan kävin ahkerasti tunneilla sekä Helsingissä että Kouvolassa.

Jokin loksahti paikoilleen pari kuukautta sitten. Olin stressin takia sairaslomalla muutaman päivän, enkä kyennyt harrastamaan liikuntaa pariin viikkoon. Ja sitten yhtäkkiä tauon jälkeen kaikki alkoi vain sujua! Aloin saada itsestäni irti yhä enemmän ja enemmän, uskalsin kokeilla uusia juttuja ja jopa onnistuin monissa! Ja tadaa! nyt osaan liikkeitä, kuten jade, joihin en silloin vuosia sitten voinut kuvitellakaan pystyväni. Eikä se ole edes vaikeaa!

IMG_20181229_144639_797

Jade, joka ei tunnu enä lainkaan vaikealta. Kuvan otti Rock The Polen ohjaaja Iia.

 

Seuraava tavoitteeni tangolla oli oppia ilmainvertti, mutta tänään tunnilla, kun muut harjoittelivat perusinverttiä, minä vain tein sen. Tuosta vaan, ihan itse! Olen aina yrittänyt tehdä sen vatsalihaksilla, mutta sitten vain tajusin, että se tehdään kallistumalla taakse. Jalat seuraa kyllä perässä. Että sinne meni jalkojen mukana se(kin) tavoite niin että heilahti! Lisäksi onnistuin tänään ensimmäistä kertaa nousemaan takanojaan lattialta kyynärseisonnasta. Siinä onnistuin yksinkertaisesti siksi, että olen alkanut luottaa kroppaani ja pitoon tangolla.

Ettei kaikki vaikuttaisi aivan liian helpolta ja ihanalta, niin hikeä ja mustelmia tulee kyllä edelleen oikein urakalla. Tämä laji ei ole mukavuudenhaluisille. Mutta rakastan tangolla treenaamista, enkä luovuta helposti. Ja tavoiteltavaa riittää edelleen. Kuten kuvasta näkyy, on spagaatti vielä kaukana haaveissa. Lisää venyttelyä siis! Lisäksi kaikilla on tankotanssissa ns. nurja/vasen/väärä puoli, joka on huonompi kuin toinen. Olen vasta aivan viime aikoina ruvennut treenaamaan myös väärää puolta, ja tekemistä riittää silläkin saralla.

Tankotanssista on tullut ehdottomasti yksi rakkaimmista harrastuksistani ja toivon pysyväni terveenä, että voin harrastaa sitä vielä vuosikausia! Samalla tulee piiskattua itseäni myös lisäämään notkeutta ja kasvattamaan lihaksia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s