Treeniangsti

Vaikka miten rakastaa liikuntaa, niin joskus se iskee meihin kaikkiin, nimittäin hillitön treeniangsti ja väsymys. Töiden jälkeen ei tahdo tehdä mitään muuta kuin kaatua sohvalle ja ottaa päikkärit. Urheileminen ei vaan kerta kaikkiaan kiinnosta! Salille meno kaikkein vähiten. Pari vuotta sitten keväällä negaatiot salille menoa kohtaan olivat niin vahvat, että ajatuskin salille menosta v*tutti ja rankasti. Osasyynä angstiin pidän Fitness24/7:n kertakaikkisen surkeaa omaa radiokanavaa, joka suoltaa treenaamiseen täysin sopimatonta tuubaa. Mutta yleistä väsymystä ei pidä myöskään väheksyä treeniangstin aiheuttajana.

Mitä sitten tehdä, kun treeniangsti iskee, ettei liikunta aivan kokonaan jäisi? Oma ratkaisuni on kevyt/pehmeä/lempeä liikunta, liikkuminen tavalla joka ei tunnu liikunnalta ja/tai liikunta kavereiden kanssa. Kun pumppaaminen ei kiinnosta voi aina lähteä vaikka melomaan. Tai kaverin kanssa puistoon joogaamaan. Ehkä naapurisi koira kaipaa ulkoilutusta? Vai kutsuuko kaveri mukaan kiipeilyseinälle?

Tässä vielä minun eniten käyttämäni kikat:

Kävely/retkeily/vaellus metsässä. Aina ei tarvitse mennä täysiä. Vedä sisään puhdasta ilmaa ja nauti hiljaisuudesta!
Ratsastus. Itselläni ratsastuksen ensisijainen tarkoitus ei ainakaan ole liikunta, se nyt vaan on pirun kiva harrastus! Mutta yllättävän raskas. Olen useamman kerran joutunut ratsastustunnin jälkeen pesemään kaikki vaatteet takkia myöten, koska ne ovat haisseet niin vahvasti hielle.
Uiminen. Siitä ei pääse mihinkään, rakastan uimista ja se on yksi tehokkaimmista liikuntalajeista. Etenkin talvella uimahallissa käyminen rentouttaa niin maan perhanasti! Jos on vaikeuksia motivoida itseään lähtemään uimaan, sovi uintitreffit kaverin kanssa. Pakko mennä, kun kerran lupasit!
Puistojumppa. Helsingin kaupungin tarjoamat ilmaiset puistojumpat ovat pelastaneet minut kerran jos toisenkin, kun treeni-into on ollut nollassa. Minun ei ole tarvinnut muuta kuin raahautua paikalle, ohjaaja on hoitanut ajattelemisen puolestani.
Jooga omassa olohuoneessa/laiturilla/puistossa kaverin kanssa. En pitkään välittänyt tippaakaan joogasta, mutta jossain kohtaa tykästyin flow-joogaan, koska se on riittävän dynaamista ja menevää minulle. Uusin YouTube-kanavasuosikkini on Floating Yoga School, josta löytyy eripituisia flow-harjoituksia kymmenestä minuutista yli tunnin harjoituksiin.
Sulkapallo. Kaverin kanssa voi läiskiä menemään tosissaan tai vähemmän tosissaan.
Tanssiminen. Olen harrastanut afro-tanssia epäsäännöllisen säännöllisesti jo varmaan kymmenen vuoden ajan. Se on minulle täydellinen keino rentoutua ja avata hartioiden jumituksia. Lisäksi olen tanssinut mm. charlestonia ja bollywoodia. Ei lajilla niin väliä, tanssiminen on loistavaa kuntoilua ja siitä tulee käsittämättömän hyvä fiilis!

joogaa papun kanssa

Flow-joogaa olohuoneessa kaverini Annun ja Papu-koiran kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s