Tankotanssileiri Sevillassa 23.2.-3.3.2019

Vietin helmi-maaliskuun vaihteessa ihanan aurinkoisen viikon Espanjan Sevillassa tankotanssileirillä mahtavien tyyppien kanssa. Viikkoon mahtui paljon treeniä, hyvää ruokaa, shoppailua, jäätelöä, mustelmia, väsymystä, onnistumisen kokemuksia ja myös niitä hetkiä, kun kaikki ei mennyt niin kuin Strömsöössä. En kuitenkaan olisi jättänyt kokemusta välistä mistään hinnasta!

Varhain lauantaiaamuna 23.2. pieni joukko (minä, Pirita, Jenni ja Inka) innokkaita tankotanssijoita lensi hiihtolomalaisia täynnä olevalla Norskin koneella Malagaan. Muutamassa tunnissa Suomen jäinen tihkusade ja harmaus vaihtui Espanjan aurinkoon ja reilun 20 asteen lämpötilaan. Perillä meitä odotti Tanssistudio Move up‘n omistaja, (tanko)tanssiopettaja Riikka Keurulainen. Pakkauduimme koko porukka kamoinemme isoon vuokra-autoon ja suuntasimme pienen maalaiskierroksen ja tuhdin neljän ruokalajin lounaan jälkeen kohti Sevillaa.

IMG_5498

Ajelimme vuoristoista reittiä Malagasta Sevillaan.

Majapaikkamme sijaitsi Sevillan “lähiössä”, kylässä nimeltä La Puebla del Rio, jonne ajaa noin puoli tuntia Sevillan keskustasta. Meillä oli käytössämme kaksikerroksinen asunto, jossa oli 4 makuuhuonetta, keittiö, olohuone + ruokailutila, kaksi wc:tä, joista toisessa oli suihku, sekä kattoterassi. Puitteet olivat melko hulppeat ja yhdestä makuuhuoneesta löytyi (tietenkin!) tanko. Hyvinä ystävinä minä ja Pirita jaoimme huoneen, muut tytöt saivat omat huoneensa. Tangollisen huoneen sai ryhmän jäsenistä nuorin, vasta 13-vuotias Jenni, koska uskoimme hänen olevan ainut, jolla olisi riittävästi energiaa tankoiluun treenien ulkopuolella.

appartment in sevilla

Kämpän edustalla, mekot päällä lähdössä ihailemaan lähiympäristöä. Kuvassa vasemmalta oikealle Inka, Jenni, minä ja Pirita.

IMG_5575

Plaza de España. Näen sieluni silmin kuningatar Amidalan seuraavalla sillalla.

Sunnuntaina menimme tutustumaan ehkä Sevillan kuuluisimpaan nähtävyyteen, Plaza de España -aukioon. Plaza de España rakennettiin 1928 ja se edustaa arkkitehtuuriltaan espanjalaista uusrenessanssia. Nykyään aukiolla kuvataan paljon elokuvia. Kun Riikka kertoi, että siellä oli kuvattu myös Star Wars -elokuvia, ei minun tarvinnut kauaa miettiä mistä elokuvasta/elokuvista mahtoi olla kyse. Paikka huokui vahvasti kuningatar Amidalan henkeä. Ja oikeassa olin, Plaza de España toimi Naboo-planeetan pääkaupungin, Theedin, näyttämönä episodeissa I-III.

Upeasta alustaan huolimatta päivä ei jatkunut aivan käsikirjoituksen mukaan. Auringosta, liian pitkästä syömättömyydestä tai molemmista johtuen nimittäin pyörryn lounasravintolamme pöydän ääreen. Kops, taju täysin kankaalle! Ruualla, cokiksella ja vedellä saimme minut takaisin tolpilleni, mutta pian ravintolasta lähdettyämme aloin oksentaa ulos kaikkea minkä olin juuri saanut syötyä. Eikä oksentaminen loppunut, ennen kuin pääsin majapaikkaamme ja omaan sänkyyni lepäämään. Vaikka oloni parani iltaa kohden, jouduin lepäämään ja kateellisena kuuntelemaan viereisen huoneen tankotreeneja (Jenni potkaisi lampun irti katosta). Pakotin itseni syömään iltapalaa, jotta jaksaisin treenata seuraavana päivänä.

sexy flexy

Sexy flexy.

Maanantaina alkoivat tankotanssitunnit läheisellä tankotanssisalilla nimeltä Pole Fitness La Puebla. Kaksi tuntia tankotanssia joka päivä, kuutena päivänä viikossa. Ihastuttavat opettajamme Rocio ja Sonja eivät puhuneet lainkaan englantia, vaan Riikka joutui tulkkaamaan meille kaiken. Kielimuuri oli välillä melkoinen, mutta tunnit siitä huolimatta erittäin antoisia.

Maanantain tunnin teemana oli figures and static combos. Teimme tuttuja ja uusia pitoja ja muutamia komboja. Jaksoin edellispäivän pyörtymisestä ja oksentelusta huolimatta yllättävän hyvin koko kaksituntisen treenin ja venyttelyt vielä siihen perään. Sen päivän suosikkejani olivat sexy flexy (kuvassa) ja kombo, jossa cupidosta sukelletaan skorpioniin.

Treenin jälkeen kävimme kaupassa ja laitoimme ruokaa, jota seurasi siesta. Osa otti kattoterassilla aurinkoa, toiset (lähinnä minusta ja Piritasta koostuva mummo-osasto) päikkäröivät omissa sängyissään.

Illalla kiertelimme La Puebla del Rion katuja ja kävimme syömässä Riikan kehumassa paikallisessa ravintolassa. Emme ymmärtäneet menua, eivätkä tarjoilijat puhuneet sanakaan englantia, mutta ruoka oli silti taivaallisen hyvää!

La Puebla del Rio

Syömässä illallista hyvässä paikallisessa ravintolassa.

Tiistain tunnin piti Sonja, teemana spinning pole. Olimme kaikki väsyneitä edellisen päivän treenistä ja Sonja tajusi hyvin nopeasti, että hänen antamansa liikkeet olivat meille liian vaikeita tai raskaita. Pyörivällä tangolla tekeminen nimittäin on paljon raskaampaa kuin staattisella tangolla. Itse päädyin jossain kohtaa paiskomaan pyyhettäni, kun ilmainvertti ei vaan millään sujunut pyörivällä tangolla. Tunnin loppupuolella luovutimme ja teimme tuttuja pitoja ja liikkeitä staattisella tangolla. Sonja-parka teki parhaansa keksiäkseen meille tekemistä.

tuesdays group photo

Ryhmäpose tiistain tunnin päätteeksi.

Tiistai-iltana Riikka oli järjestänyt meille tutustumiskierroksen Sevillaan polkupyörillä. Kierroksen vetäjänä toimi Pablo, jonka johdolla poljimme ympäri kaunista Sevillaa tutustuen kaupungin historiaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin.

sevilla tour on bikes

Sevillan kiertoajelu polkupyörillä. Oppaamme Pablo pilkistää minun ja Inkan päiden välistä.

sevilla tour on bikes 2

Ryhmäkuva vanhan keramiikkatehtaan ovella.

Noin puolivälissä matkaa menimme syömään tapaksia paikkaan, jonka Pablo valitsi erinomaisten kasvis- ja vegaanivaihtoehtojen takia (kasvisruoka ei Espanjassa todellakaan ole  itsestäänselvyys). Ruoka oli niin hyvää ja paikka mukava, että koko loppukierros kuluikin syödessä ja jouduimme kiireellä ajamaan pyörät ravintolalta takaisin vuokraamoon. Ups! Mutta ilta oli silti mukava ja onnistunut, emmekä olisi kovin paljon pidempään jaksaneetkaan polkea.

mustelmia

Mustelmien vertailua.

Keskiviikkona kertasimme Rocion kanssa ensimmäisen tunnin kaikkea siihen mennessä opittua ja venyttelimme jälkimmäisen tunnin. Pitkä venyttelysessio tuli todella tarpeeseen kolmen päivän ahkeran treenaamisen jälkeen. Tässä kohtaa vertailimme jo mustelma-arsenaalia jaloissamme. Jalkani eivät ole koskaan näyttäneet niin hakatuilta kuin leirin jälkeen.

Iltapäivällä suuntasimme taas Sevillan keskustaan, tällä kertaa shoppailemaan. Söimme ihanaa paikallista jäätelöä ja kiersimme vaatekaupoissa. Varsinkin minä ja Pirita onnistuimme polttamaan todella paljon rahaa vaatteisiin. Satumme olemaan samankokoisia ja meillä on kaiken lisäksi todella samanlainen vaatemaku, joten päädyimme monessa kaupassa ostamaan samoja vaatteita. Shoppailun päätteeksi suuntasimme vielä edellisillan tapasravintolaan, koska ruoka siellä oli niin hyvää.

sdr

Kolmen maun jäätelöruusu ja seitanlehtipihvi. Nam!

Torstain tankotreeni oli poikkeuksellisesti iltapäivällä, minkä ansiosta saimme nukkua aamulla pitkään. Vuorossa oli Sonjan koreografiatunti. En ole koskaan ollut hyvä koreografiatunneilla, koska naiselliset pyörähdykset, lattialla kovalla vauhdilla rymistely ja takaperin kuperkeikat ovat minulle todella haastavia. Mitenkään älyttömän hyvin ei koreografia sujunut eikä itkuilta vältytty, mutta kai pahemminkin metsään olisi voitu mennä.

Illalla oli vuorossa koko viikon suunnittelemamme tyttöjen ilta. Jenni ja Inka katosivat omille seikkailuilleen, kun taas minä ja Pirita nautimme siideriä, sipsiä ja Star Trekkiä. Ihanaa nörtteilyä kaiken sen treenaamisen lomassa!

Perjantain tunnin teema oli floor work, eli käytännössä lisää koreografiaa. Tällä kertaa tunti sujui hieman paremmin ja opimme kaikki koreografian edes jollain tasolla. Jopa takaperin kuperkeikkani alkoivat sujua vauhdilla! Harmikseni pakkani kuitenkin hajosi täysin juuri silloin, kun videoimme koko homman. Ai että olin pettynyt itseeni!

Lähdimme perjantaina iltapäivällä vielä uudelle shoppailukierrokselle Sevillaan, koska keskiviikkona aika oli loppunut kesken ja kaikki tuliaiset oli ostamatta. Kävelimme ensin suoraan sisään lempi jäätelöpaikkaamme, koska minun oli saatava kunnon annos heidän cheese cake -jäätelöään. Kun jätskit oli syöty kiertelimme taas pääasiassa vaatekauppoja ja minä ja Pirita päädyimme TAAS ostamaan aivan liikaa vaatteita, ja jälleen kerran toistemme kanssa samoja vaatteita. Tuliaiset jäivät melko vähälle, mutta sain ostettua pakolliset herkut työkavereille.

Lauantain tankotanssitunti oli leirin viimeinen. Kertasimme taas oppimaamme ja Sonja yritti vielä keksiä meille uusia juttuja. Itse tykkäsin ehdottomasti eniten lauantain tunnin komboista, joita harjoittelin into pinkeänä.

last days group pose

Viimeisen treenipäivän ryhmäpose. Vasemmassa yläkulmassa espanjalainen opettajamme Sonja.

Olimme kaikki jo rättiväsyneitä ja kehot täynnä mustelmia, joten lauantai kului pakatessa ja lepäillessä. Yritimme Piritan kanssa saada auringosta hieman väriä mustelmien kirjomiin nahkoihimme, mutta pääasiassa ilta meni sängyssä torkkuessa. Lyhyiden yöunien jälkeen pakkauduimme puoli kolmelta aamuyöllä vuokra-autoon ja ajoimme takaisin Malagan lentokentälle. Puolilta päivin sunnuntaina viisi ryytynyttä tankotanssijaa palasi Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Kaikista mustelmista, särystä ja väsymyksestä huolimatta Sevillan tankotanssileiri oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ja lähden leirille toistekin heti kun se on mahdollista! Espanjan aurinko, hyvä ruoka, jokapäiväinen treenaaminen ja kaikki yhdessä vietetty aika mahtavien ihmisten kanssa antoivat minulle todella paljon. Kiitos kaikille unohtumattomasta viikosta!

 

pole dancing camp kollaasi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s