13-vuotias Sakura pukukilpailussa

Uudenvuodenlupaukseni oli kirjoittaa enemmän. Lisäksi tavoite, jonka asetin scifin kirjoittamiselle noin vuosi sitten, oli osallistua aloitteliville scifi- ja fantasiakirjoittajille suunnattuun Nova-kirjoituskilpailuun. Noh, viimeiset kuukaudet ja etenkin viimeiset viikot olen sormet savuten tahkonut tekstiä täyttääkseni nämä lupaukset/tavoitteet. Koska olen surkea saamaan mitään yksin aikaiseksi, olen järjestänyt kirjoitusseuraa niin usein kuin mahdollista sosiaaliseksi paineeksi. Lisäksi olen käynyt ahkerasti Oodissa kirjoittamassa, mikä onkin oivallinen paikka viettää “kirjailijan elämää”.

sdr

Oodissa kirjoittamassa scifi-novellia.

Harrastin parikymppisenä animea, mangaa ja cosplayta ja kävin ahkerasti animeaiheisissa coneissa katsomassa cosplay-kilpailuja. Muistan silloin ihmetelleeni nuoria, n. 10-16-vuotiaita harrastajia, jotka osallistuivat pukukilpailuihin Naruto-sarjan Sakurana. He vetivät jonkun sinne päin olevan rievun päälleen ja huusivat lavalla jonkin Sakuran repliikin. Ihmettelin aina eivätkö he tajunneet, että kyseessä on kilpailu, johon osallistuu monia todella taitavia cossaajia. Sen lisäksi, että olin ylimielinen idiootti ja minulta jäi tajuamatta kuinka tärkeää pelkkä osallistuminen sen ikäiselle mahtoi olla, tunnen nyt itse olevani se 13-vuotias Sakura cosplay-kilpailun lavalla.

En ole kirjoittanut fiktiivisiä tarinoita noin viiteentoista vuoteen ja siitä huolimatta heti pitää päästä leikkimään scifi-novellistia ja osallistumaan kirjoituskilpailuun. En ole koskaan pitänyt itseäni lahjakkaana kirjoittajana tai tippaakaan luovana. Tärkeintä ei kuitenkaan ole voitto vaan tekeminen. Minulla on maisterin tutkinto, mikä tarkoittaa, että osaan kirjoittaa ihan kelvollisia suomenkielisiä lauseita peräkkäin. Lisäksi pitää kirjoittaa niin pitkään kuin tekstiä vain suinkaan syntyy. Toistaiseksi ideoita on riittänyt.

Viimeisen parin viikon aikana kirjoittaminen on ollut melkoista suorittamista, mutta tein sen minkä lupasin: laitoin juuri en yhden, vaan kaksi valmista scifi-novellia Nova-kilpailun sähköpostin liitteeksi ja painoin lähetä -nappia. Minun ei tarvinne kertoa, kuinka ylpeä itsestäni juuri nyt olen.

Järjettömän iso kiitos kaikille teille, jotka olette auttaneet minua tässä projektissa! Kiitos etenkin Terhille, Elinalle ja Piritalle! Ilman teitä tästä ei olisi tullut mitään.

Varhain huomisaamuna lennän tankotanssileirille Espanjan Sevillaan. Heippa!

 

2 thoughts on “13-vuotias Sakura pukukilpailussa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s