Kangasakrobatia

Kangasakrobatia on kiehtonut minua harrastuksena jo useamman vuoden ajan näyttävyytensä ja haastavuutensa takia. Helsingissä kaksi tankotanssisalia, Pole4fit ja Vertical Club, ovat ottaneet valikoimiinsa myös sirkuslajeja (lattia- ja kangasakrobatia, rengastrapetsi ja köydet), joten päätettyäni vuosien tauon jälkeen palata tangolle, päätin samalla lähteä kokeilemaan myös kangasta. Pole4fitillä kaikki ilma-akrobatialajit on niputettu yhteen, kun taas Vertical Club tarjoaa kaikkia sirkuslajeja omilla erillisillä tunneilla ja vieläpä useampaan tasoryhmään jaettuna. Niinpä päätin kokeilla kankaita Verticalilla.

Kävin ihan ensimmäiseksi kangasakrobatian introtunnin. Tunnilla tutustuttiin katosta roikkuviin vertikaalikankaisiin, silkkeihin, sekä kangassilmukkaan eli hammociin. Harjoittelimme perusasioita, kuten istuntaa ja kiipeämistä, ja kokeilimme muutamia helppoja perusliikkeitä. Tällä kertaa emme vielä tehneet mitään pää alaspäin. Etenkin silkki on lajina erittäin vaativa, mutta tankotanssitaustan ja ahkeran salitreenin ansiosta ensimmäinen kokeilu sujui hyvin ja kykenin kaikkiin liikkeisiin.

Seuraavaksi menin kangasakrobatian tiiviskurssille (2h). Kurssilla ei vaadittu minkäänlaista aikaisempaa kokemusta lajista, mutta koska porukka koostui jo aikaisemmin lajia kokeilleista tai esimerkiksi tankotanssia harrastaneista, niin vetäjämme uskalsi lähteä kokeilemaan astetta haastavampiakin liikkeitä. Harjoittelimme sammakkoa, joka on usein ensimmäisenä opetettava liike pää alaspäin, ja lisäksi teimme useita liikkeitä, joissa kangas solmitaan nilkan ympärille. Näppärästi en muista enää yhdenkään niistä nimeä.

kangasakrobatian tiiviskurssi

Kangasakrobatian tiiviskurssi Vertical Clubilla 4.2.2018. Saimme kokeilla muutakin kuin vain aivan helpoimpia perusliikkeitä. Kuvan nappasi Eija Backman.

Tiiviskurssin jälkeen menin innoissani vielä Silks1 -tunnille. Tunti ei tällä kertaa mennyt ihan niinkuin Strömsöössä ja minulla oli suuria vaikeuksia jopa sellaisten liikkeiden kanssa, joita olin jo aikaisemmin tehnyt. Kuten sanottu, katosta roikkuva vertikaalikangas on välineenä yksi haastavimmista ja eniten lihasvoimaa vaativimmista, jopa haastavampi kuin tanko. Minussa oli muutenkin herännyt tunne, että olin yksinkertaisesti hamstrannut liikaa harrastuksia kalenteriini, enkä pystynyt keskittymään kunnolla mihinkään. Niinpä tein päätöksen jättää kangasakrobatian hautumaan, ja keskittyä tankotanssiin. Kunhan olen kasvattanut lihaskuntoani ja edistynyt tankotanssissa riittävästi, voin palata takaisin kangasakrobatian pariin.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s