Olisiko minusta kirjoittamaan scifiä?

Perustin tämän blogin kertoakseni unelmistani ja niiden toteuttamisesta. Tänään työkaverini Hessu muistutti minua eräästä ikivanhasta unelmastani, joka palaa mieleeni silloin tällöin, mutta jonka toteuttamista olen harkinnut ainoastaan puolivakavissani. Nimittäin scifi-tarinoiden kirjoittamisesta. Ollessani lukiossa 2000-luvun alussa minulla oli suunnitelma suuresta scifi-eepoksesta, johon jopa onnistuin kirjoittamaan muutaman kappaleen (Huom! käsin!). Projekti kuitenkin kaatui ajan ja ideoiden puutteeseen sekä siihen, etten kokenut olevani kovinkaan lahjakas kirjoittaja.

Muutamia kertoja vuosien varrella kirjoitusinnostus on syttynyt hetkellisesti uudelleen erilaisissa tilanteissa. Kesällä 2008 ollessani kesätöissä Helsingin Energialla pääsin kulkemaan kahden eri voimalaitoksen kattilahalleissa, mistä tuli hillitön himo kirjoittaa hämyistä ja nokista kattilahalliscifiä. Noin kerran vuodessa silmiini osuu ilmoitus scifi-novellikilpailusta (esim. Turun Science Fiction Seuran aloitteleville kirjoittajille suunnattu Nova-kirjoituskilpailu), joka saa minut aina miettimään, josko vielä jonain päivänä osallistuisin. Toistaiseksi se on jäänyt vain haaveeksi.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän välitän siitä, olenko hyvä jossain vai en. Jos haluan tehdä jotain, niin teen sen. Niinpä aika alkaa olla kypsä myös mahdollisuudelle kirjoittaa muutakin kuin työhakemuksia ja blogia. Lisäksi em. työkaverini Hessu pursuilee mitä hullumpia ajatuksia (ja kannustaa minua mitä hulluimmissa asioissa), joten ideoista ei tule olemaan pulaa.

Asetan itselleni tavoitteen: Alan kirjoittaa erilaisia tarinoita. Ne voivat olla hyviä tai huonoja, sillä ei ole mitään väliä. Tänä keväänä tuskin enää ehdin osallistua novellikilpailuun (Novan deadline on 18.3. eli kahden viikon päästä), mutta mikäli saan ensi kevääseen mennessä aikaiseksi scifi-novellin, josta voin olla ylpeä, lähetän sen kilpailuun. Jos blogini lukioilla on samanlaisia haaveita, kutsun teidät mukaan toteuttamaan ideoita ja kirjoittamaan yhdessä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s